2011 m. lapkričio 28 d., pirmadienis

Sporto klubas ar treniruokliai namams?

Gražaus kūno ir švaraus proto pagrindas nuo pat senų laikų buvo sveika mityba ir sportas. Ne veltui jau Antikinėje Graikijoje buvo rengiamos įvairių sporto šakų olimpinės žaidynės, tačiau tada jose dalyvauti galėjo tik vyrai.
Šiuolaikinė visuomenė formuoja liekno žmogaus kultą, tačiau tai dažnai prasilenkia su sveiko kūno teorija. Mes dažnai esame blogai nusiteikę, pikti ir nepatenkinti. Dažnai dėl savo nuotaikų kaitos kaltiname aplinkinius žmones ar net orą, tačiau  nesusimąstome, kad mums tiesiog pritrūko energijos.
Artėjant pavasariui turbūt kas antras žmogus pradeda galvoti kaip padailinti per žiemą papilnėjusias savo kūno linijas ir pradeda sukti ratus apie sporto klubus, arba bent mintis apie tai. Entuziazmas pradeda mažėti peržvelgus rinkoje dominuojančių, sporto paslaugas siūlančių firmų kainas. Mėnesiniai abonementai nėra tokie pigūs kaip gali pasirodyti iš pirmo karto. Juk vieno mėnesio, ar 12 treniruočių tikrai neužteks, kad pajūryje būtumėte pats geidžiamiausias plokščio pilvuko savininkas, ar smėlio laikrodžio formų deivė.
Taigi, jei nesate iš tų, kuriems patinka prakaituoti sporto klube ant netikro dviračio (kuris taip niekur ir nenuvažiuoja) išbandykite sportą gamtoje ir namuose. Tai užims tiek pat laiko kaip ir sportas klube, tačiau pojūčiai bus tikrai malonesni. Juk važiuoti miško takučiu ar upės pakrante bus tikrai smagiau, nei minti pedalus žiūrint į gatve važiuojančius automobilius. Tačiau tokią pramogą sau galima leisti tik šiltuoju metų laiku. Žiemą su dviračiu pasivažinėti gal ir pavyktų, bet saugumo prasme, tai didelė rizika. Todėl išeitimi gali tapti treniruokliai namams. Jie jau nebėra tokie brangūs ir dideli kaip pirmieji treniruokliai.
Dažnai kompaktiški ir praktiški, leidžiantys atlikti pratimus kelioms raumenų grupėms treniruokliai randa sau vietą apsisprendusiojo sportuoti namuose. Tai gi nuo ko pradėti? Treniruokliai namams – tai ne baldai, ant jų reikia ne sėdėti, o dirbti, tai gi pirmiausia peržiūrėkite koks jūsų biudžetas, ir kiek pinigų galite išleisti šioje srityje. Tuomet vertėtų pasitarti su sveikatos specialistu, kuris nustatys Jūsų kūno problemiškas vietas, bei ryšį tarp sporto intensyvumo ir Jūsų sveikatos galimybių. Tuomet kai jau žinosite ko norite ir kiek pinigų galite tam išleisti, teliks įsigyti treniruoklį ir nepamiršti juo naudotis. Treniruokliai namams ir sveikos mitybos principai ne tik padės pagražinti kūno formas - intensyvūs užsiėmimai pagerins nuotaiką, sumažės sveikatos sutrikimų galimybė, net padės sutaupyti pinigų.

treniruokliai

3 komentarai:

  1. http://www.vs-sport.lt/lang-lt/46-treniruokliai

    AtsakytiPanaikinti
  2. O man tai patinka lauko treniruokliai. Jie nemokami parkuose, o ant jų sportuojant nauda kūnui tikrai matosi.

    AtsakytiPanaikinti
  3. As renkuosi namus, kur stovi universalus treniruoklis, pati geriausia dovana sau - nereikia eiti i kluba, uz ji moket ir dar sypsena kelt kitiems, jei vieno ar kito treniruoklio naudot nemoku

    AtsakytiPanaikinti