2012 m. vasario 7 d., antradienis

Elipsinis treniruoklis namuose

Saulė su kiekviena diena pakyla vis aukščiau ir taip primena apie artėjantį pavasarį. Jau greitai norėsis storiausius megztinius paslėpti tolimiausiame spintos kampe ir džiaugtis nauja žaluma bei lengvesniais, kūno formas paryškinančiais audiniais. Tačiau dažnai iš po žiemos tingėjimų ir dažnesnių pasmaližiavimų pastebime ant savo kūno keletą nereikalingų kilogramų. Jeigu to nepavyko padaryti žiemos metu – pats laikas būtų dabar pradėti sportuoti ir subalansuotai maitintis. Geras padėjėjas šiuo klausimu gali būti elipsinis treniruoklis. Šiuo metu tokio tipo treniruokliai yra vieni populiariausių ir dažnai juos renkasi dailiosios lyties atstovės. Taigi, kokią naudą gali šis prietaisas atnešti?
Šių treniruoklių pagalba gerinama širdies ir kraujagyslių veikla kaip ir su kardiotreniruokliais, tačiau skiriasi judėjimo būdas. Kaip jau turbūt supratote su elipsiniu treniruokliu judėsite elipsės formos trajektorija ir taip didinsite raumenų tonusą tuo pačiu metu padidinant širdies darbą. Sportuojant su šiuo treniruokliu būtina sekti ir matuoti savo širdies ritmą. Šie matuokliai dažnai būna įmontuoti pačiuose treniruokliuose ir tereikia laikytis nustatytų rekomendacijų bei nepervargti pirmųjų treniruočių metu. Treniruojantis su šio tipo treniruokliais dirba ir apatiniai, ir viršutiniai raumenys. Tai dar vienas elipsinio treniruoklio privalumas. Treniruočių metu juda ir dirba beveik viso kūno raumenys, taigi nebus pamirštos nei rankos, nei kojos. Dėl to, kad šie treniruokliai gerai treniruoja apatinės kūno dalies raumenis – didžiausią populiarumą ir įgijo moterų tarpe. Tam reikšmės turėjo jų nedidelis dydis bei kompaktiškumas, kas leidžia tokius treniruoklius naudoti savo namuose ir taip sutaupyti nesilankant brangiuose sporto klubuose.
Elipsinis treniruoklis nėra labai pigus. Jo kaina priklauso nuo įdiegtų funkcijų bei tipo ir prasideda nuo pusės tūkstančio litų. Tačiau pravartu pasidomėti ir padėvėtais treniruokliais. Dažnai neįvertiname savo galimybių ir sportuoti namuose pritrūksta valios. Tuomet kelis kartus panaudoti treniruokliai tampa nebereikalingais, vietą namuose užimančiais agregatais. Kaip tik dėl to pirmiausia gerai apgalvokite ar mielai draugausite su šiuo prietaisu namų aplinkoje, ar jums mielesnis ėjimas į sporto salę. Jei jau tvirtai apsisprendėte, pasižvalgykite po skelbimų pasiūlymus ir galbūt pavyks tai ko norite įsigyti už tikrai mažesnę kainą. Nepamirškite vieno, bet svarbiausio dalyko, kad ne kainoje slypi treniruoklio esmė ir efektyvumas. Angliavandenių, riebalų ir skysčių pertekliaus atsikratysite tik tada jei pakankamai naudositės savo pirkiniu. Ši sportinės įrangos rūšis lyginama su bėgimo takeliais ir stipriau veikia kojų, sėdmenų bei šlaunų raumenis, tačiau visiškai nekenkia sąnariams.
Jei norite pagerinti širdies veiklą, rekomenduojama treniruotės metu per minutę išlaikyti maždaug 150 apsisukimų arba žingsnių tempą. O jei ketinate sutvirtinti šlaunų raumenis – stebėkite savo pėdų judesius. Jei stipriau spausite kulnus – labiau treniruosis užpakalinė šlaunų dalis bei sėdmenys, o jei stipriau spausite kojų pirštus – mankštinsis šlaunų priekiniai raumenys. Nepamirškite mankštinti ir rankų raumenų. Tai padaryti padės su jėga stumiant ir traukiant treniruoklio rankenas. Taip sutaupysite daugiau laiko ir vienu metu atliksite daugiau naudingų pratimų. Liemuo lieknės ir tvirtės jei treniruositės nesilaikydamos už treniruoklio ir stengsitės ant jo išlaikyti kuo tiesesnę nugarą. Pusiausvyrą išlaikyti bus lengviau jei rankas susidėsite ant liemens. Dar viena dažnai probleminė moterų kūno vieta yra sėdmenys. Juos treniruokite kiek pasilenkusios ir kas kelias minutes vis keisdamos pasilenkimo kampą.
Nei vienas treniruoklis nepadės Jums, jei sau nepadėsite patys. Taigi užsibrėžkite savo tikslus ir pirmyn!

elipsinis treniruoklis

1 komentaras:

  1. Įdomus straipsnis. Aš pati namie turiu tokį treniruoklį ir esu patenkinta. Nors ir elipsinis kaina pasižymi aukštesne, bet tai atsiperka tuo, kad nekenkia sąnariams ir širdžiai. O renkantis brangesnį variantą, jis bus ilgaamžis.

    AtsakytiPanaikinti